Artikelen
Je kán het niet fout doen
Euhm jawel toch? Als je -door iets te vergeten te vermelden- een dure fout maakt voor jouw bedrijf. Of door een kromme zin een belangrijke opdracht verliest. Of dat je door een verkeerd geplaatste opmerking een collega beledigt.
Het zijn allemaal fouten. En die moeten naar grootte en impact bestraft worden, of in ieder geval moeten er consequenties aan hangen. Toch?
Wat heb je nodig om het te kunnen zien?
Alleen omdat de zon erop schijnt kunnen wij het zien.
Het verschil tussen “lekker in je vel zitten of niet” is niet dat je geen problemen hebt. Nee het verschil is dat de een het probleem helder heeft en en ernaar handelt en de ander niet.
Het verschil tussen die twee is Zien. Bewust zien wat er speelt.
Het gaat wel weer over… en dat gaat het nooit.
Voel jij dat weleens? Gedoe met je partner.. ach het gaat wel weer over. Een probleem met een collega, ach laat maar, dat gaat wel voorbij. Je haalt je target niet, ach het komt wel goed, gaat vanzelf wel over… en is dat dan ook zo?
Gaan je partner en jij daarna weer vrolijk fluitend verder? Is het helemaal opgeruimd en rustig? Lost het zich helemaal op met die ene collega..?
Welke betekenis geef ik eraan?
Welke betekenis geef jij aan een situatie, een gevoel, een gedachte? Ben jij je bewust dat we de hele dag door zelf betekenis geven en daarvandaan handelen en leven? Wat zou er gebeuren als je een andere betekenis geeft dan je gebruikelijk doet?!
We kunnen er jarenlang aan voorbij gaan; ergens knaagt er iets
Het gaat best lekker, op je werk haal je je targets, je geeft prima leiding, het is hard werken en soms ben je moe of volledig klaar met de dag. Maar over all gaat het best goed.
Ergens weet je dat er nog iets ligt, alsof je iets niet helemaal overziet. Maar tijd om daar echt bij stil te staan heb je niet. En dat geeft ook niet want je hebt het al druk genoeg.
Als je weet wáár je bent, weet je ook wat je nodig hebt
Ons zenuwstelsel, het beveiligingssysteem dat ons voor grote gevaren probeert veilig te houden. Maar werkt dit altijd voor ons? Of werkt het ook weleens tegen?
Ons interne beveiligingssysteem: wat is jouw dominante respons?
Ons zenuwstelsel, het beveiligingssysteem dat ons voor grote gevaren probeert veilig te houden. Maar werkt dit altijd voor ons? Of werkt het ook weleens tegen?